Facebook
Poczta
Forum
Sklep
Logowanie
Dodaj
zdjęcie
Wydrukuj
zdjęcie

Od 1996 roku Foto-Kurier
jest jedynym polskim
przedstawicielem
panelu fotograficznego
stowarzyszenia EISA

SZUKAJ

Liga Foto - Kuriera.

Autor posta:
Krzysztof Firkowski
Łódź

Wątków: 0
Temat postu: Re: Liga Foto - Kuriera.
Data dodania: 04-05-2020 13:51:11

Czyli szkoda, że namieszałem i narobiłem swoją sugestią bałaganu i roboty! Przepraszam! I znikam!
Mimo wszystko to miło, że tak się skończyło!

Pozdrawiam
Krzysztof Firkowski

Autor posta:
Maciej Nowak
Warszawa

Data dodania: 04-05-2020 17:20:11
Data edycji: 04-05-2020 17:22:42

Dzień dobry. Tak na marginesie powyższej korespondencji, nie negując słuszności intencji co do zapisu w regulaminie ograniczającego zgłaszanie zdjęć już wcześniej nagrodzonych miejscami punktowanymi w Lidze FK (czy każde miejsce w 30-ce czy tylko pierwsza 10?), zajrzałem z wrodzonej ciekawości w rzeczony regulamin Ligi FK (zakładka Regulaminy). I cóż, nie znalazłem tam nic na ten temat. Może jest to gdzieś indziej zapisane? Dobrze by to na przyszłość wyjaśnić, by uniknąć niepotrzebnych kontrowersji. <br> <br>Z pozdrowieniami <br>Maciej Nowak

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Wątków: 6
Data dodania: 06-05-2020 17:57:44

Panie Krzysztofie

Chciał Pan dobrze, i  wiemy, że miał Pan dobre intencje, ale na szczęście okazało się, że wszystko było OK.

Panie Macieju czyżby chciał Pan wyjąć kolejnego królika z kapelusza

Jeśli to to prosimy o informację.

Pozdrawiamy

Redakcja

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 06-05-2020 18:07:59

Wracając do pytania Pana Macieja Nowaka

W regulaminie określa to punkt D.

D. Zdjęcia, które zajęły punktowane miejsce w jednej z poprzednich edycji Ligi Foto-Kuriera nie będą brane pod uwagę przez Jury podczas wyboru fotografii do tegorocznej edycji.

Należy to interpretować w ten sposób, że zdjęcia które zajęły miejsca od 1 do 30 w poszczególnych etapach Ligi FK poprzedzających rok 2020 tzn. Każde zdjęcie opublikowane już raz na łamach Foto-Kuriera w ramach, którejkolwiek z dotychczasowych LIG Foto-Kuriera nie może już wziąć udziału w LIDZE Foto-Kuriera 2020.

Mamy nadzieję, że teraz będzie już wszystko jasne.

Pozdrawiamy

Redakcja

Autor posta:
Maciej Nowak
Warszawa

Data dodania: 06-05-2020 18:51:07

Witam,
nie nie, królika nie mam <usmiech>
a informacja od szanownej Redakcji jest jasna, tylko cały czas nurtuje mnie pytanie czy ja widzę nieaktualny regulamin, bo patrzę w zakładkę Regulaminy na pasku menu strony głównej i tam jest regulamin Ligi FK 2019. To gdzie można zobaczyć regulamin Ligi 2020? Może trzeba to uaktualnić?
Ogólnie to wszystko ok. Ja tak tylko dla porządku... <papa>
Pozdrowienia
Maciek Nowak

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 08-05-2020 11:36:14

Szanowni Państwo

Przedłużamy promocję na Foto-Kurier 4-5/20 do 10 maja do godziny 23.59. Przyczyną zmian jest opóźnienie ze strony drukarni.

W związku z tym Foto-Kurier 4-5/20 zostanie wysłany do Państwa w poniedziałek 11 maja 2020 r.

Zachęcamy do bezpośredniego zamawiania czasopisma i do prenumeraty papierowej i elektronicznej.

Koszt przesyłki na terenie kraju pokrywa redakcja.

Szczegóły promocji przedstawiamy tutaj

https://www.foto-kurier.pl/top10/opublikowane/pokaz-8038-foto-kurier-4-5-2020-najpierw-w-wersji-elektronicznej-potem-jak-zwykle-w-papierze.html#czytaj

Przepraszamy za zamieszanie

Redakcja

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 01-09-2020 15:10:35

UWAGA! Od sierpnia 2020 roku o pozycji w konkursie miesiąca decyduje jedynie liczba punktów tzn. suma zdobytych punktów (gwiazdek) w danym miesiącu. Do sukcesu nie potrzebne są już same 6-ki. Jeśli zdjęcie dostanie np. 2 gwiazdki to i tak jakby ktoś dał od siebie 2 punkty i te dwa punkty powiększają ogólną sumę punktów. Nie trzeba się już będzie obrażać na kogoś za to, że postawił komuś 5 a nie 6 gwiazdek, gdyż 5 gwiazdek to aż pięć punktów za danym zdjęciem, a nie przeciw niemu.

Od sierpnia 2020 r. średnia ocen liczona jak wyżej nie jest podstawą do zajęcia miejsca w konkursie miesiąca, a jedynie zwykłą daną statystyczną istotną dla 3 pierwszych osób.

Nowy system ma spowodować to, że każda ocena nawet ta najsłabsza będzie bardzo istotnia dla ocenianej pracy. Zdjęcie, które dostanie 6 szóstek i jedną jedynkę zajmie wyższą pozycję niż zdjęcie, które będzie miało 6 szóstek. Początkowa ocena techniczna pozostaje bez zmian. Zdjęcie biorące udział w konkursie musi mieś średnią większą niż 5.

Życzymy udanej zabawy i zdrowej rywalizacji.

Autor posta:
Bogna Jadżyn
Skórzewo

Wątków: 3
Data dodania: 01-09-2020 16:09:00

Brawo Redakcja .....wreszcie będzie sprawiedliwie . <brawa>

Autor posta:
Jolanta Wierzchowska
LUBLIN

Data dodania: 01-09-2020 16:44:14

No i świetny pomysł

Autor posta:
Mirosława Szewczyk
Toruń

Data dodania: 01-09-2020 19:38:20

Przyjmuję nowe zasady z zadowoleniem.

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 08-04-2021 14:56:24

Obecnie trwają prace nad przywróceniem kolejnej części bazy danych, zdjęć itp. Przewidywany czas zakończenia tej części procesu jest po części uzależniony od prac wykonywanych w ramach OVH. Niestety żadnych konkretnych odpowiedzi z ich strony nie mamy. Poza zapewnieniem, że zarówno kopia serwisu jak i nasz stary serwer są w dobrym stanie.

Dlatego sugerujemy osobom, które wgrały zdjęcia do LIGI Foto-Kuriera na etap pt. "Uśmiech" przed awarią, żeby wysłały je na adres redakcja@foto-kurier.pl z imieniem i nazwiskiem autora. To są osoby, których zdjęć nie widać w zakładce ze zdjęciami do tego etapu. My odnajdziemy wpłatę w naszej bazie rezerwowej i przyjmiemy prace do konkursu. Oczywiście cały czas mamy nadzieję, że do 11 kwietnia brakujące dane wrócą na swoje miejsce. Z Tego co nam wiadomo problem dotyczyć może 9 - maks. 10 osób. Przepraszamy za utrudnienia.

Redakcja

link do artykułu na temat całego zajścia
https://www.foto-kurier.pl/top10/opublikowane/pokaz-8283-pozar-w-ovh-serwer-foto-kuriera-zablokowany-inf-z-08-kwietnia-2021-r.html#czytaj

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 14-04-2021 16:59:43

O godz. 16.40 w dniu 14 kwietnia 2021 r. zakończono wysyłkę wszystkich kodów do osób, które ich nie otrzymały przed końcem 13 kwietnia. Chodzi o wgrywanie zdjęć do etapu "Uśmiech"

Gdyby ktoś z Państwa nie otrzymał kodu to prosimy najpierw sprawdzić emaile w zakładce spam,

a następnie zgłosić ich brak na adres webmaster@foto-kurier.pl

Przepraszamy za utrudnienia
Redakcja

Autor posta:
Maciej Nowak
Warszawa

Data dodania: 14-04-2021 20:45:58

Rozumiem że ta sprawa wysyłania zdjęć do etapu "Uśmiech" jest jakoś załatwiona, ale mi chodzi o wysłanie zdjęc z opłatą do kolejnych etapów Ligi np. do "Cień". Już dwa razy wysłałem zdjęcie płacąc przelewem za każdą próbę a kodu mailem jak nie ma tak nie ma! Mam potwierdzenia tych opłat ale co dalej ??

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 19-04-2021 16:56:51

Informacja z 18 kwietnia 2021

OVH odblokowało nasze serwery i przywróciło nam dostęp do kopii. Jednak obecnie trwają nadal prace nad przywróceniem kolejnej części bazy danych, zdjęć itp.

Odzyskaliśmy dostęp do ostatniej części bazy danych i zdjęć. Dzięki temu przywrócono do subdomen na swoje miejsca wszystkie zdjęcia wgrywane do serwisu przed 9 marca 2021 r., czyli przed awarią w OVH.

Prosimy o sprawdzenie czy wszystkie zdjęcia wróciły na swoje miejsce.

Przywrócony też został w całości kod serwisu z dnia awarii. Wszelkie powiadomienia o płatnościach powinny działać już prawidłowo. Również wyszukiwarka działa poprawnie oraz przywrócono wszelkie udoskonalenia w serwisie wprowadzone przed awarią.

Wszelkie nieprawidłowości związane z powiadomieniami o płatnościach i ocenach są przez nas kontrolowane. Wszystkie płatności zostały zarejestrowane w sposób prawidłowy. Potrzebujemy jednak chwilę czasu, żeby wszystkie je prawidłowo rozksięgować/przypisać.

Wszystkie zdjęcia wysyłane na etap LIGI FOTO-KURIERA pt. "UŚMIECH" wzięły udział w konkursie nawet gdy nie były one widoczne jeszcze w serwisie.

Proces odzyskiwania i porządkowania danych oraz łączenia baz trwa nadal.

Mamy nadzieję, że w niedługiej perspektywie czasowej wrócą też do serwisu na swoje miejsce brakujące artykuły.

Wszelkie nieprawidłowości prosimy zgłaszać poprzez zakładkę sugestie

https://www.foto-kurier.pl/sugestie/

Redakcja

Autor posta:
Krzysztof Firkowski
Łódź

Data dodania: 20-04-2021 13:14:09

Piszecie: "Wszelkie powiadomienia o płatnościach powinny działać już prawidłowo... Wszelkie nieprawidłowości prosimy zgłaszać poprzez zakładkę sugestie https://www.foto-kurier.pl/sugestie/ "
Zgłosiłem tam wczoraj 3-cią potwierdzoną opłatę (wraz z danymi ostatniej opłaty) za próbę przesłania zdjęć na konkurs Ligii FK, za którą po raz 3 nie otrzymałem kodu.
Pozdrawiam
Krzysztof Firkowski

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 20-04-2021 16:39:49

Szanowny Panie Krzysztofie

Znamy Pana problem. Zgłosił go Pan przez zakładkę sugestie i zostanie on rozwiązany tak jak i pozostałe zgłoszenia w różnych tematach. Wszystkie Pana i pozostałych osób płatności zostały zarejestrowane prawidłowo. Proszę się uzbroić w cierpliwość. Pracujemy nad systemowym rozwiązaniem problemu.

Redakcja

Autor posta:
Krzysztof Firkowski
Łódź

Data dodania: 20-04-2021 17:14:38

Dziękuję! Trzymajcie się!!!

Pozdrawiam
Krzysztof irkowski

Autor posta:
Maciej Nowak
Warszawa

Data dodania: 20-04-2021 22:23:51

No to czekamy cierpliwie. Ale pytanie mam, czy już teraz to można przesłać zdjęcie do Ligi odpłatnie i zadziała toto normalnie jak powinno, czy dalej połknie kasę ino...

odsłon wątku: 37833
ZALOGUJ SIĘ
aby móc odpowiadać na forum!

powrót na stronę główną » powrót na forum »

grafika grafika

cofnij przenieś na początek strony
Wszelkie prawa zastrzeżone www.foto-kurier.pl  © 2000-2025. (0.102) / 0.092

Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024

Polityka plików cookies   |