Facebook
Poczta
Forum
Sklep
Logowanie
Dodaj
zdjęcie
Wydrukuj
zdjęcie

Od 1996 roku Foto-Kurier
jest jedynym polskim
przedstawicielem
panelu fotograficznego
stowarzyszenia EISA

SZUKAJ

Prośba o usunięcie komentarza

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Wątków: 5
Temat postu: Re: Prośba o usunięcie komentarza
Data dodania: 04-10-2011 16:36:28

Pani Tereso - pisze Pani tak:

"A to które zdjęcie jest bardziej doskonałe a które mniej jak widać decyduje właściwie jedna osoba a nie większość....."

"Przez cały miesiąc nie oceniajmy zdjęć a ostatniego dnia miesiąca tuż przed północą "Ktoś" przyzna I, II, III miejsce - bo po co oceniać skoro od strony praktycznej i tak to nie ma sensu "

Mniemam że nie przemyślała Pani tego do końca. <niepewny> Przecież w każdej chwili w której klika Pani ocenę jakiejkolwiek pracy już Pani współkreuje wynik końcowy.

Prace z jedną oceną nie biorą udziału w konkursie.

Autor posta:
Teresa Dziedziech
Kazimierza Wielka

Wątków: 13
Data dodania: 04-10-2011 16:40:48

dopóki nie zostaną wprowadzone jakieś sensowne zmiany to o jakimkolwiek sensie nie ma sensu rozmawiać ;)

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 04-10-2011 16:50:01

Obserwuję to od wielu miesięcy.

Wygrywają prace bardzo dobre i nie musimy się wstydzić przed innymi szanowanymi portalami. <brawa>

Dodatkowo rotacja osób na podium jest dosyć duża.

Poziom portalu coraz bardziej wzrasta.

Rejestruje się coraz więcej świetnych fotografów oraz pokornych ludzi którzy chętnie się uczą nie obrażając się na konstruktywną krytykę.

Doskonałego systemu nie ma i nie będzie! <beksa>

A gorycz że to nie akurat "moja" praca znalazła się na podium potrafię u Pani i innych zrozumieć. Warto się z tym pogodzić a będzie mniej złych emocji i więcej radości czego sobie i Państwu życzę

<buja_w_oblokach>

Autor posta:
Radosław Sendłak
Szczytno

Wątków: 0
Data dodania: 04-10-2011 16:52:18

Nie uciekajmy za daleko od głównego wątku rozmowy... Złośliwość a szczera ocena to 2 różne rzeczy... ;-)

Autor posta:
Teresa Dziedziech
Kazimierza Wielka

Data dodania: 04-10-2011 16:54:58

<mdleje>

mojej strony nie ma żadnej goryczy - proszę już nie odwracać kota ogonem i nie mydlić oczu innym

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 04-10-2011 17:06:01

Świetnie i lekką ręką operuje Pani personalnymi stwierdzeniami, epitetami i uogólnieniami. <beksa>

Proszę jednak zwrócić uwagę że nie oddaję pięknym za nadobne. <aniolek>

Przedstawiam jedynie kontrargumenty w sposób nacechowany szacunkiem żeby zrozumieli Państwo mój punkt widzenia nie próbując nikogo dyskredytować.
Nie próbuję też wywrzeć presji żeby każdy myślał tak jak ja chcę a tym bardziej nie obrażam! <swiety>

Autor posta:
Teresa Dziedziech
Kazimierza Wielka

Data dodania: 04-10-2011 17:15:15
Data edycji: 04-10-2011 17:18:43

teraz to już mnie Pan totalnie rozbawił ;)

ciekawe jak ostatnia Pana wypowiedź ma się do wielu wcześniejszych i to nie tych z tego wątku ;)

do aniołka to Panu daleko ;)

Autor posta:
Artur Cholewski
Warszawa

Wątków: 2
Data dodania: 04-10-2011 17:20:51

"Nie uciekajmy za daleko od głównego wątku rozmowy... Złośliwość a szczera ocena to 2 różne rzeczy... ;-)"

Nawiązując do tego co napisał Pan Radosław...

Czy uważacie że to jest normalne, i tak dalej powinno wyglądać...
Nie uważam że zdjęcie które zamieściłem jest jakieś wyjątkowe ale zostało ocenione na 3..
https://www.foto-kurier.pl/galerie/profil,4311,88757,vs1,.html

Te same osoby które oceniały je na 3...

To zdjęcia oceniły na 5

https://www.foto-kurier.pl/galerie/ostatnie,1,89100_9,p1,jacek-nowak-krakow-planty-baszta.html#czytaj

Może się mylę ale zdjęcia raczej prezentują inny poziom...

Tu Pani Ewa i Pan Wacław "wyjątkowość" zdjęcia ocenili na 6

https://www.foto-kurier.pl/galerie/profil,3119,89013_0,p1,odlot.html

Wiec tu znowu (towarzystwo wzajemnej adoracji) wystawiło Pani Ewie 4 i 5..

Za co jak przyjrzeć się dobrze profilom owych 4 osób Pani Ewa wystawiła im 5 i 6...

Wiec należało się odwdzięczyć i wyjątkowy portret Pani Ewy nagrodzić 6..

https://www.foto-kurier.pl/galerie/profil,3967,88442_8,p1,ewa-lawicka-weronika-cd-i-endorfiny.html#tab

Tu trzeba było odwdzięczyć się Pani Zbigniewowi..

Ciągle te same osoby oceniają sobie zdjęcia na wzajem, inni omijają ich w obawie przed zemstą..

Tu dostało się za odważenie oceny Pana Zbigniewa i Pani Ewy Panu Jackowi...

https://www.foto-kurier.pl/galerie/profil,3918,83427_0,p1,.html

Jak tak to będzie wyglądało to portal nigdy nie będzie dobrym, prestiżowym czy jaki tam redakcji się marzy...

Autor posta:
Teresa Dziedziech
Kazimierza Wielka

Data dodania: 04-10-2011 17:32:24

W wielu galeriach są swego rodzaju poczekalnie, różnie to wygląda - czasami z poczekalni musi wyjść 20 dobrych zdjęć czasami 40 a czasami trzeba zasłużyć sobie na zmianę statusu użytkownika np z debiutanta na amatora, czasami trwa to miesiąc a czasami pół roku a czasami nawet rok ;)

Po co są takie poczekalnie

<niepewny>

aby osoby zaczynające przygodę z fotografią zrozumiały gdzie popełniają błędy i nie stosowały odwetów.

<ok>

Autor posta:
Artur Cholewski
Warszawa

Data dodania: 04-10-2011 17:36:39

I o takim rozwiązaniu właśnie pisałem wcześniej, że możliwość głosowania nie powinna być automatyczna za dodanie 10 zdjęć.. jakie wystarczy żeby one były wystarczy zobaczyć powyżej;)

Autor posta:
Jerzy Pacocha
Łódź

Wątków: 3
Data dodania: 04-10-2011 17:50:30

Chcę przytoczyć korespondencje, od której się zaczęło,
ponieważ znieważająca mnie opinia "Koleżanki" Pana Chlebowskiego została usunięta, to wracam do pytania " jak to było możliwe... ? ". W dalszym ciągu redakcja milczy... a swoją drogą jak na początkującego fotografa to Pan Chlebowski bardzo dużo wie, jak można robić oszustwa na kontach chociażby F-K...
I jeszcze Jedno Panie Chlebowski, niech Pan zdradzi nazwisko i imię Tej , tak nie wybrednej w słowach "Koleżanki" z chęcią obejrzę jej dorobek fotograficzny.

"Artur Cholewski 17-09-2011 16:04
Dla mnie niespecjalne, modelka sztuczna, mucha na łydce(ok rozumiem zdjęcie bez retuszu) i to krocze.. ogólne oddziaływanie na oglądającego dalekie od zapewne planowanego
odpowiedz odpowiedzi [2] zgłoś nadużycie
Jerzy Pacocha 17-09-2011 16:04
jeżeli Pana wnikliwe oko, widzi na tym zdjęciu sztuczną Modelkę, to nie mamy o czym dyskutować. Byłem w Pana w galerii i dla mnie robi Pan zdjęcia nie specjalne...
odpowiedz odpowiedzi [1] zgłoś nadużycie
Artur Cholewski 17-09-2011 17:05
Wyrażam tylko moją opinię, zaznaczyłem w moim profilu że jestem amatorem, wiec i moje zdjęcia takie są, moj komentarz nie miał na celu wyrażania złośliwości.Pan w swoim profilu opisał(hobby + źródło utrzymania: zaawansowany)dla mnie to zdjęcie tego nie pokazuje, co do mojej opinii na temat modelki, zaczynając od tego że maluje usta jakby to robiła pierwszy raz..kończąc na świecącym czole które potrafią maskować już nawet nastolatki(niski poziom makijażu zauważalny też w innych pracach)..Portal nie ma na celu "chyba" tylko wzajemnego słodzenia sobie a raczej wyrażanie swoich prywatnych opinio co właśnie zrobiłem, część z Pana prac bardzo mi odpowiada więc to nie złośliwość z mojej strony... Pozdrawiam
odpowiedz odpowiedzi [2] zgłoś nadużycie
Artur Cholewski 20-09-2011 16:04
Panie JP, poprzedni komentarz który znalazł się tu błędnie na moją prośbę został już usunięty, możemy kontynuować naszą ciekawą i wciągającą dyskusję.
Jerzy Pacocha 20-09-2011 16:04
mnie interesuję, jak było to w ogóle możliwe... a o czym my mamy jeszcze dyskutować...? Mam prośbę, niech Pan nie ocenia i nie komentuje moich zdjęć. J.P.
Artur Cholewski 20-09-2011 16:04
Proszę zapytac o to administracje, lub powtórzyć moje działanie i zobaczyć co Panu przy tym wyjdzie, Co do komentarzy, do tego służy to forum abyśmy wspólnie wyrażali swoje opinie, a nie tylko na wspólnym słodzeniu sobie przez grupkę znajomych i dawania 6 gwiazdek pod zdjęciami wartymi 2.... Zapraszam też do konstruktywnej krytyki moich, jestem tu aby się rozwijać... Pozdrawiam"

Czy "Skrzypaczka" jest amatorką... ? pytanie dla Tych osób, które widziały nasze wspólne zdjęcia...
Jerzy

Autor posta:
Jerzy Pacocha
Łódź

Wątków: 3
Data dodania: 04-10-2011 17:54:56

przepraszam oczywiście chodzi o Pana Artur Cholewski , jeszcze raz przepraszam za zmianę nazwiska.
J.P.

Autor posta:
Teresa Dziedziech
Kazimierza Wielka

Data dodania: 04-10-2011 17:57:33

można edytować wcześniejszy post o ile nie minęło 30 minut ;)

Autor posta:
Emil Dzienniak
Polska

Data dodania: 04-10-2011 18:03:31
Data edycji: 04-10-2011 18:09:01

Jako że wątek odbiegł od postawionych kwestii pozwolę sobie wrócić do istotniejszej kwestii tej dyskusji.
Szanowny Pan moderator w swej bezbłędnej interpretacji celów i zamierzeń redakcji w sposób oportunistyczny raczy interpretować albo raczej zadziwiająco nie interpretuje w ogóle faktów, iż po raz kolejny posądzany jest o stronniczość złośliwość , odwetowość i mściwość.
Ze swej strony i doświadczenia na tym portalu wiem, że nie zmieni swego stanowiska a w sposób sobie właściwy odwróci sytuację kreując się na prześladowanego. Nie jest to głos sfrustrowanego, gdyż zarówno Pani Teresa jak i osobiście doświadczyłem Pańskiej impertynencji panie moderatorze.

Co zaś tyczy się ocen i nominacji , to ta kość niezgody istnieje wszędzie w mniejszym czy większym stopniu na każdym portalu foto. Tutaj jednak mamy do czynienia z tak wyraźną stronniczością, że trudno to już nawet ukryć. Stało się to rutyną.
Jak najlepiej ujawnić TWA? Proste - pozostawmy tylko dwie oceny - za -przeciw, nominuję, nie nominuję albo 1 i 0 , obojętne jak to nazwać.
Skoro Pan moderator tak bezbłędnie interpretuje politykę redakcji może dokona interpretacji tych faktów i przedstawi swoją wykładnię. Tylko po co, naiwni może i są na tym portalu ale zdroworozsądkowych ludzi również jest sporo i nie trzeba ich uczyć rozumu. Aaaaaaa.... samopoczucie na prawdę mamy dobre :) Od frustratów dzieli nas przepaść bo jesteśmy realistami. Świadomymi.
Pozdrawiam Wszystkich i do zobaczenia

Autor posta:
Artur Cholewski
Warszawa

Data dodania: 04-10-2011 18:23:44
Data edycji: 04-10-2011 18:26:32

Szanowny Panie JP..

"a swoją drogą jak na początkującego fotografa to Pan Chlebowski bardzo dużo wie, jak można robić oszustwa na kontach chociażby F-K...?

Znajomość multikonta nie wynika z bycia początkującym czy też nie fotografem, gdyby wysilił się Pan i przeczytał ze ZROZUMIENIEM mechanizm przeciwdziałania multi.. zapewne doczytałby Pan że zjawisko miltikont poznałem podczas grywania w gry MMO.... tam taka praktyka była bardzo częsta i stale eliminowana przez graczy i administrację.

Wracając do mojej opinii o Pańskim dziele:

https://www.foto-kurier.pl/galerie/profil,2636,68924_86,p1,radosc-pozowania-bez-retuszu.html

Nadal uważam że to zdjęcie jest bardzo niskiego poziomu..dotyczy to zdjęcia, przygotowania modelki(makijaż, poza, "wykonywane ruchy") kończąc na moim zdaniem bardzo niesamczym ujęciu "krocza"...

Może przy okazji jaka Pan stworzył wracając do tematy naszej rozmowy tu na forum wśród liczniejszej widowni dowie się Pan o nim coś wiecej.... myślę że nie tylko ja je tak odbieram..

Co do Pańskiej propozycji "ujawnienia" danych mojej znajomej która skomentowała Pańskie zdjęcie... raczej nie życzyłaby sobie żebym robił to publicznie tu na Foto-Kurier.. ale zapewniam Pana że jesli śledzi Pan to co dzieje się na "naszych" wybiegach i reklamach prasowych itp.. często spotykał się Pan z jej pracami.....

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 04-10-2011 18:28:42

Panie Emilu
Ja jestem gotowy i podchodzę z otwartym umysłem na wszystkie zmiany jakie wprowadzi Administrator. <brawa>

Pan zrezygnował i się poddał. Nic na to nie poradzę.
<niepewny>

Być może teraz Pan żałuje ale jak już napisałem wcześniej - takie wątki przyciągają wszystkie rozgoryczone osoby i wiele głosów mnie nie dziwi i nie zdziwi. <smutny>

Autor posta:
Emil Dzienniak
Polska

Data dodania: 04-10-2011 18:48:59

Kolejny raz myli się Pan, różnica między poddaniem się a świadomą i dobrowolną rezygnacją z bezsensownego udziału w "cyrku" jest zasadnicza. Niczego nie żałuję. Co więcej dzięki Panu, choć nie był Pan tego świadomy.
Ten portal jest dla Pana całym światem w którym jest już Pan numerem 1. Dla mnie to portal o konkretnym przeznaczeniu utworzony przez redakcję w ścisłym celu dla amatorów. I w tym całe szczęście i nieszczęście. Ale przecież Pan dobrze o tym wie.
"Tak, tak, niech odium tego złego spadnie na mnie" - niech pan sobie tego za często nie powtarza.
To po jakimś czasie źle wpływa na trawienie ;)
Proszę wybaczyć sarkastyczne pożegnanie i życzenia jak największej liczby wrogów. Wszak jest to miarą wielkości <papa>

Autor posta:
Artur Cholewski
Warszawa

Data dodania: 04-10-2011 18:51:58

Post chyba należałoby podzielić na 4.. bo z tego co widzę na tyle różnych tematów się rozgałęził, a jego tytuł nie powoduje tego że zajrzy tu większe grono użytkowników..

odsłon wątku: 10437
ZALOGUJ SIĘ
aby móc odpowiadać na forum!

powrót na stronę główną » powrót na forum »

grafika grafika

cofnij przenieś na początek strony
Wszelkie prawa zastrzeżone www.foto-kurier.pl  © 2000-2025. (0.146) / 0.136

Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024

Polityka plików cookies   |