Facebook
Poczta
Forum
Sklep
Logowanie
Dodaj
zdjęcie
Wydrukuj
zdjęcie

Od 1996 roku Foto-Kurier
jest jedynym polskim
przedstawicielem
panelu fotograficznego
stowarzyszenia EISA

SZUKAJ

Re: Ocena zdjęć na portalu

Autor posta:
Tomasz Wiśniewski
Gdańsk

Wątków: 0
Temat postu: Re: Re: Ocena zdjęć na portalu
Data dodania: 10-11-2022 11:09:26

Panie Cwaliński, przez całe lata nikt nie zachowywał się na portalu tak jak Pan, nagle pojawiły się Pańskie "rzetelne i fachowe oceny", które obserwując każdy bezstronny dojdzie do moich wniosków, że to jakieś złośliwości z Pańskiej strony. Panie Cwaliński - czemuż tak rzadko lub wcale oceniasz ptaki innych? A co do obrażania - ja nie obrażam tylko napisałem podejrzenie możliwej Pańskiej choroby - zawsze dobrze jest się zbadać.

Autor posta:
Sylwester Cwalinski
Lomza

Data dodania: 10-11-2022 11:38:27

Tomasz Wiśniewski ale Ty nie jestes od tego zeby komus na portalu fotograficznym diagnozowac chorobe , zastanow sie nad swoim postepowaniem , jeszcze raz podkresle ze jestes na portalu fotograficznym io wszystko co powinienes pisac to tylko o zdjeciach a nie obrazac ludzi
Moje oceny sa uzasadnione a ciagle i nagminne stawianie 6 gwiazd podf kazdym zdjeciem czas zmienic

Nie oceniam innych zdjec ptakow ? sprawdz zanim napiszesz

Autor posta:
Sylwester Cwalinski
Lomza

Data dodania: 10-11-2022 23:26:13

ja przepraszam czy ktos mi powie gdzie i jak moge zglosic tego czlowieka do redakcji za obbrazanie ludzi ???

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Wątków: 6
Data dodania: 11-11-2022 21:39:33
Data edycji: 11-11-2022 21:40:54

Panie Tomaszu <br> <br>Przesadza Pan. Za chwilę ponownie zablokujemy Panu konto. Proponujemy, żeby Panowie odpoczęli trochę od siebie. Zarówno Pan Sylwester jak i Pan Tomasz mogą wystawiać oceny zgodnie z ich wiedzą i sumieniem. Natomiast wycieczki słowne Panie Tomaszu z pańskiej strony to o jeden most za daleko. Powinien Pan przeprosić Pana Sylwestra i może na razie niech nie oceniają Panowie swoich zdjęć przez kilka dni. Mamy nadzieję, że Panowie się dogadają i przeproszą. Proszę wyłączyć złe emocje i skupić się na zdjęciach. <br> <br>W galerii jest za dużo bezsensownie rozdawanych 6-tek, to fakt i nie chcemy tego. To że one są stawiane często bezkrytycznie świadczy źle o wystawiającym takie oceny. Ale jeśli ktoś się z taką obłudą dobrze się czuje to cóż, wszyscy mamy skończone 18-cie lat. <br> <br>Planujemy kolejne rozwiązanie dotyczące ograniczenia liczby 6-ek w serwisie, ale zanim je wprowadzimy i przetestujemy to trochę potrwa. <br> <br>Szanujmy swoje nazwiska, którymi autoryzujemy swoje wypowiedzi. Mamy je tylko jedne. <br> <br>Pozdrawiamy <br> <br>Redakcja

Autor posta:
Sylwester Cwalinski
Lomza

Data dodania: 11-11-2022 22:29:34

Droga redakcjo , Ja bardzo prosze o skasowanie komentarzy ktore mnie obrazaja , ja caly czas pisze o zdjeciach i to mam na m,mysli ale tez nioe pozwole na to by ktos mnie obrazal , wystawil swoje oceny pod moimi zdjeciami , poprosilem o komentarz co by poprawil , co jest zle to mnie tu na forum obraza , niech wykaze sie swoja wiedza i niech napisze co zrobilem zle , ja ciagle sie ucze

wiec bardzo prosze o skasowanie obrazliwych komentarzy skierowane w moja strone

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 13-11-2022 20:16:41

Drodzy Państwo

Nie chcemy się bawić w żandarmów, ale chyba czasami trzeba.

1. Pan Wiśniewski ma zablokowane konto

2. Usunęliśmy obraźliwe komentarze wystosowane przez Pana Wiśniewskiego.

3. Prosimy Pana Cwalińskiego o stosowanie w swoich komentarzach do zdjęć nieco delikatniejszych określeń, gdyż nie każdy jest gotowy w tym serwisie na otrzymanie oceny innej niż 6.

4. Pan Adam Kot ma bardzo trafne spostrzeżenia.

5. Możemy wspólnie się czegoś nauczyć, albo obrzucać się wzajemnie uszczypliwościami.

6. Jesteśmy w większości dorosłymi ludźmi, podpisujemy się pod zdjęciem imieniem i nazwiskiem co nieco łagodzi wypowiedzi, ale nie do końca. Publikujmy zdjęcia, oceniajmy je, trzymajmy dystans do nich i bądźmy otwarci na krytykę. Gdy tak będzie, to żadne rozwiązania systemowe nie będą konieczne.

7. Cieszmy się tym co daje serwis i oby nie wyłączyli prądu

Życzymy udanych zdjęć i dobrej, zdrowej rywalizacji.

Autor posta:
Bogna Jadżyn
Skórzewo

Wątków: 3
Data dodania: 14-11-2022 09:57:27

Droga Redakcjo ....
Ja też proszę o usunięcie komentarzy Pana Cwalińskiego pod moimi zdjęciami . Pan Cwaliński ciągle mnie obraża . Nie zgadzam się z jego komentarzami i mam do tego prawo . Zgadzam się z punktami 3 , 4 , 5 i 6 .
Bogna Jadżyn

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 14-11-2022 19:13:57

Szanowna Pani Bogno

Jeśli ktoś dodał do serwisu niestosowny komentarz to narusza regulamin. Proszę zatem zgłosić nadużycie i przesłać link do tego komentarza poprzez zakładkę sugestie lub na webmaster@foto-kurier.pl.

Zgłoszenie zostanie zakolejnkowane do sprawdzenia i wydawca będzie interweniował jeśli dopatrzy się naruszenia regulaminu. Proszę się przy tzw. okazji uzbroić w cierpliwość. Jest nas prawie 10-tysięcy i spraw jest sporo, różnych.

Pozdrawiamy
Redakcja

Autor posta:
Sylwester Cwalinski
Lomza

Data dodania: 26-11-2022 23:45:35

Droga redakcjo , proponujecie obiektywne ocenianie , nawet opisaliscie oceny

Proponujemy przy ocenianiu zdjęć wziąć pod uwagę następującą skalę ocen:

****** (6 gwiazdek) - zdjęcie wyjątkowe, super

***** (5 gwiazdek) - zdjęcie bardzo dobre

**** (4 gwiazdki) - zdjęcie dobre

*** (3 gwiazdki) - zdjęcie poprawne

** (2 gwiazdki) - zdjęcie słabe

* (1 gwiazdka) - fotograficzny koszmarek

ja sie do nich dostosowalem , ale w zamian dostaje fale odwetow , linkowac nie bede , prosze wejsc na moj profil i przejzec zdjecia
Chcialem to zgosic bo chce zebyscie wiedzieli o poczynianiuach i nagminnych odwetach uzytkownikow na tym portalu

Pozdr. sc

Autor posta:
Tomasz Zaniewski
Warszawa

Data dodania: 27-11-2022 11:03:59

Witam, Trudno nie przyznać Ci racji o odwetach. Były, są i będą. Wszędzie tak jest, na każdym portalu. Tu masz tylko odwety, na innych portalach masz jeszcze kłótliwych ludzi próbujących za wszelką cenę udowodnić, że zdjęcie z wypalonymi pikselami, krzywym horyzontem lub nieostre to zamysł "fotografa". Albo jak ktoś sfotografuje dzięcioła i na siłę wyostrza w postprodukcji, to "przyjaciele fotografa" uważają, że dokonał cudu i nie należy patrzeć na nieostre zdjęcie wyostrzone na siłę. Nie rozumieją, że zdjęcie nieostre już zawsze będzie nie ostre i żaden Photoshop tego nie poprawi. Redakcja tylko sugeruje skalę ocen, ale nie wytępi TWA. A wedle zasady "kto nie jest z nami, ten jest przeciw nam", odwety będą i nikt z tym nic nie zrobi. Mamy wybór, albo pisać "achy" i "ochy" i chwalić zdjęcia nie do końca doskonałe i wtedy będą nas lubić i stawiać maksymalną ocenę. Albo być sobą i nie sprzedawać się za gwiazdki, oceniać fotografie wedle swojego gustu i być gotowym na odwety. Żeby to wyeliminować, Redakcja musiała by pousuwać ponad połowę użytkowników. A tego raczej nie zrobi. Portal jest dla wszystkich. Jeżeli Cię nie obrażają, konta nie zostaną usunięte. Musimy się z tym pogodzić. Tu na tym portalu Redakcja czyta o problemach użytkowników, stara się zawsze odpisać i pomóc. Nie wszędzie tak jest.

Autor posta:
Sylwester Cwalinski
Lomza

Data dodania: 27-11-2022 12:53:01

ale ostrzezenia mozna zawsze dac idz na fotoferie , tam odwety sa momentalnie likwidowane , a zdjecie kiepskie szybko trafia do ciemni nawet bez jednego komentarza
tu i tak zawyzam te oceny bo wstawic komus 1 gwiazdke wg skali FK to naprawde porazka
Uwazam ze powinno sie walczyc z TWA jak i odwetowcami

Autor posta:
Sylwester Cwalinski
Lomza

Data dodania: 27-11-2022 13:18:45

jak ktos uzywa pelnej skali ocen pod kazdymi zdjeciami to nie mam zalu jak nawet bym dostal 2 gwiazdki , ale jak tos uzywa wszedzie 6 gwiazdek a pod moimi stawia 3 gwiazdki to z taka osoba nalezy zrobic porzadek a takich osob jest tui sporo!!!!

Autor posta:
Tomasz Zaniewski
Warszawa

Data dodania: 27-11-2022 14:19:03

Napiszę Ci w tajemnicy że ja już walczyłem z TWA i odwetowcami. Owszem należy z nimi walczyć, ale to "walka z wiatrakami". Na innym portalu za walkę z TWA taką zaciętą, po donosach na mnie do administracji, wielu, wielu donosach, TWA było wielkie, pozbawili mnie jurora, konta i nakręcali przeciwko mnie innych. Ludzie mnie blokowali tacy, których nawet nie znałem. Wiem, bo kiedyś się spotkałem z jedną użytkowniczką tamtego portalu i mówiła mi, że ją też próbowali nastawić przeciwko mnie. ze ja to najgorsze zło na portalu. Mam nadal tam konto, ale tak się zawiodłem na tamtejszej społeczności i administracji, że rzadko tam wchodzę. Dlatego przywędrowałem tutaj. Miałem tam kilku sprzymierzeńców, których lubiłem i którzy stali za mną, ale to mały procent tamtejszej społeczności. Tamten portal to już dno totalne. Administracja liczy tylko kasę i nowych użytkowników. Mam nadzieje, że tutaj będę miał spokój i normalnie będę mógł oceniać użytkowników. Nie liczę na wyróżnienia społecznościowe, bo nie należę do TWA, ale mam wielką satysfakcję i radość, jak Redakcja wyróżni moje zdjęcie. Wiem, że jest wyróżnione bo spodobało się ludziom, którzy znają się na fotografii.

Autor posta:
Agnieszka Piekarska
Mielec

Data dodania: 02-12-2022 18:38:03
Data edycji: 02-12-2022 18:43:10

Pozwolę sobie wtrącić coś od siebie do tematu ocen ;) Na wielu portalach jest podobny problem i wciąż nierozwiazywalny, choć administratorzy dwoja sie i troją a użytkownicy podsuwają nowe pomysły. Wprowadza się zmiany, a po czasie, "w praniu" wychodzą nowe kruczki. Jak piszecie, wszędzie jest jakieś TWA. <br>Jak dla mnie, dobrą opcją sa plusy. Jeden plus, albo nic. Na dodatek ilość przyznawanych (dziennie lub tygodniowo) plusów mogłaby być ograniczona. Taki system zapobiegnie odwetom i trochę poskromi TWA . Przy czym, plus moderatora miałby jakby większą "moc". <br>Co do osób bardzo zaniżających innym oceny, odważę sie zauważyć, że są tacy, którzy w ten sposób biją rekordy polularnosci swoich galerii, wystarczy zerknąć w ich statystyki. Czasem zastanawiam się, czy nie jest to sposób na zwórcenie na siebie uwagi. <br>Na koniec, warto pomysleć, że po drugiej stronie siedzi człowiek. Nie dyskutujemy z monitorem. Każdy ma jakieś zyciowe problemy i być może pasja fotografowania, która przecież powinna nas tu wszystkich łączyć, jest dla takiej osoby czymś co pozwala utrzymać się na powierzchni. <br>Róbmy zdjecia, cieszmy się nimi, pokazujmy je, a rolę głównego arbitra pozostawmy redakcji ;) <br> <br>Dobrego światełka wszystkim

Autor posta:
Sylwester Cwalinski
Lomza

Data dodania: 03-12-2022 00:54:09

https://www.foto-kurier.pl/galerie/profil,732,495946_8,p1,.html

Agnieszka Piekarska czy uwazasz ze ja szukam zwrocenia na siebie uwagi ???

pierwsze moje zdjecie na tym portalu zostalo wstawione w 2009 roku , myslisz ze ja szukam slawy ?

Ktos kto wystawia publicznie zdjecia na portale musi sie liczyc z roznymi ocenami , to co tu sie wyprawia to jest totalna porazka , dobre zdjecia znikaja wsrod prawdziwych gniotow , zdaje sobie sprawe ze ktos z drugiej strony wstawil zdjercie ale mysle ze wstawia by dowiedziec sie opinni innych na temat zdjecia ale tez powinien przeczytac lub obejzec jakies filmiki na yt na temat kompozycji , swiatla itp zanim wstawi zdjecie , ale jak tego nie robi to powinien liczyc sie z niskimi opcenami ale tu tego nie bylo bo kazdy uzywa tylko jednej oceny , najwyzszej by potem taka sama ocene dostac chcesz przykladow ? moge ci zalinkowac , jest tu ich sporo

JA UZYWAM PELNEJ SKALI OCEN ALE JAK KTOS UZYWA CALY CZAS 6 A TYLKO POD MOIMI ZDJECIAMI STAWIA NISKA OCENE POWINIEN WYLECIEC JAK NAJSZYBCIEJ Z TEGO PORTALU!!!!!!!

Autor posta:
Sylwester Cwalinski
Lomza

Data dodania: 03-12-2022 00:54:42

Agnieszka Piekarska czy uwazasz ze ja szukam zwrocenia na siebie uwagi ???

pierwsze moje zdjecie na tym portalu zostalo wstawione w 2009 roku , myslisz ze ja szukam slawy ?

Ktos kto wystawia publicznie zdjecia na portale musi sie liczyc z roznymi ocenami , to co tu sie wyprawia to jest totalna porazka , dobre zdjecia znikaja wsrod prawdziwych gniotow , zdaje sobie sprawe ze ktos z drugiej strony wstawil zdjercie ale mysle ze wstawia by dowiedziec sie opinni innych na temat zdjecia ale tez powinien przeczytac lub obejzec jakies filmiki na yt na temat kompozycji , swiatla itp zanim wstawi zdjecie , ale jak tego nie robi to powinien liczyc sie z niskimi opcenami ale tu tego nie bylo bo kazdy uzywa tylko jednej oceny , najwyzszej by potem taka sama ocene dostac chcesz przykladow ? moge ci zalinkowac , jest tu ich sporo

JA UZYWAM PELNEJ SKALI OCEN ALE JAK KTOS UZYWA CALY CZAS 6 A TYLKO POD MOIMI ZDJECIAMI STAWIA NISKA OCENE POWINIEN WYLECIEC JAK NAJSZYBCIEJ Z TEGO PORTALU!!!!!!!

Autor posta:
Sylwester Cwalinski
Lomza

Data dodania: 03-12-2022 00:56:05

REDAKCJE BARDZO PROSZE O POZYTYWNE ZALATWIENIE SPRAWY BO UWAZAM ZE TO JEST EWIDENTNY ODWET

Autor posta:
Sylwester Cwalinski
Lomza

Data dodania: 03-12-2022 03:26:56

REDAKCJE BARDZO PROSZE O POZYTYWNE ZALATWIENIE SPRAWY BO UWAZAM ZE TO JEST EWIDENTNY ODWET

odsłon wątku: 9060
ZALOGUJ SIĘ
aby móc odpowiadać na forum!

powrót na stronę główną » powrót na forum »

grafika grafika

cofnij przenieś na początek strony
Wszelkie prawa zastrzeżone www.foto-kurier.pl  © 2000-2025. (0.086) / 0.077

Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024

Polityka plików cookies   |